L'estació de Renfe, una de les més utilitzades de l'AMBICI

L'estació de Renfe, una de les més utilitzades de l'AMBICI
Mar Martínez
12/06/2024 - 17:51

Badalona - L'estació de l'AMBICI situada a l'estació de Renfe de Badalona és la més utilitzada de les dues-centes del servei de bicicleta pública. És una de les dades que s'ha presentat al Consell de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona aquesta setmana (dimarts). De fet, l'AMB diu que l'AMBICI es consolida com a complement del transport públic metropolità.

El balanç, després d'un any i mig de servei, apunta també que a Badalona els viatges en bicicleta són en la seva gran majoria, un 85 %, per l'interior de la ciutat. Per contra, la mobilitat al municipi veí de Sant Adrià és per connectar amb altres municipis en un 88 % dels casos.

Aquestes dues ciutats, i també Santa Coloma, es troben entre els quinze municipis que disposen de l'AMBICI, que dona per completat el seu desplegament i que en l'actualitat disposa de 20 000 usuaris a l'àrea metropolitana. D'aquests, gairebé una quarta part (23%) són de Badalona.

El Consell de Mobilitat de l'AMB també ha informat sobre la posada en funcionament de 10 noves electrolineres, estacions de recàrrega elèctrica de vehicles. D'aquestes, n'estrenen una Sant Adrià de Besòs, a la Rambleta, i Santa Coloma de Gramenet, a l'avinguda Pallaresa.