L'estat dels materials de l'edifici esfondrat a Canigó permetrà analitzar la resta de l'illa

L'estat dels materials de l'edifici esfondrat a Canigó permetrà analitzar la resta de l'illa
Sara Nicolás
18/03/2024 - 15:02

Badalona - La inspecció a l'edifici número 9 del carrer del Canigó facilitarà l'anàlisi de l'estat dels materials de la resta de blocs de l'illa. El passat divendres l'empresa contractada i els tècnics municipals revisaven la finca per primera vegada després que s'esfondrés de forma sobtada el passat 6 de febrer, causant 3 morts.

Daniel Gracia és el regidor de l'àmbit de Territori:

Vam entrar per veure la situació i prendre nota de quina és la situació dels materials per aplicar-ho a la resta de revisions d'edificis.

Paral·lelament, durant aquesta setmana s'avaluarà la possibilitat que els veïns dels edificis número 5 i 7 del carrer del Canigó puguin tornar a viure un cop finalitzin els treballs de reforç dels puntals. Sobre aquesta qüestió el govern local ha volgut tranquil·litzar els veïns afectats, que dissabte es reunien per posar de manifest el seu neguit. Gracia manifesta que, en el vessant econòmic, és prematur parlar del cost de les obres de reparació sense el diagnòstic, però que els afectats comptaran amb una línia d'ajuts i subvencions per part de l'AMB. Alhora, assegura que els habitatges que han estat apuntalats disposen de el vistiplau per viure-hi amb total seguretat dels tècnics que treballen a les inspeccions dels 22 blocs afectats.

Davant qualsevol dubte hem desallotjat. Si decidim no fer-ho és perquè és plenament segur l'apuntalament d'aquests edificis i els tècnics així ho consideren.

D'altra banda, ahir es va posar en marxa la fase de diagnosi que permetrà identificar les obres que s'han de dur a terme a cadascuna de les 22 comunitats de veïns. Una fase que durarà entre dues i tres setmanes i després de la qual s'elaborarà un informe que serà traslladat a cada finca en una reunió.