L'estat precari de la piscina Mireia Belmonte: tancarà al setembre durant més d'un any

L'estat precari de la piscina Mireia Belmonte: tancarà al setembre durant més d'un any
Sara Nicolás / Àlex López
31/01/2024 - 13:31

Badalona - La piscina municipal Mireia Belmonte de Badalona tancarà el pròxim mes de setembre. L'estat precari de la instal·lació, que presenta problemes de climatització, humitats i maquinària desfasada entre altres, obligarà el govern local a dur a terme una reforma integral que durarà entre 12 i 15 mesos.

Així ho ha anunciat el govern local, que assegura que actualment només funciona un dels dos motors del sistema de climatització de l'aigua, el qual podria fallar en qualsevol moment. Precisament el projecte de renovació de la maquinària fa mesos que està sobre la taula de l'executiu d'Albiol. Es tracta d'una primera fase de les obres que tindrà un pressupost d'1 milió d'euros.

roda de premsa piscina

La màquina de ventilació i climatització no funciona i és irrecuperable perquè ja no es fabrica l'aparell. Tampoc les peces per substituir la maquinària. Si falla, ens veiem obligats al tancament de la piscina. - Juan Fernández, regidor d'Esports

La manca de manteniment durant anys, segons apunta el govern municipal, ha provocat que la resta de l'edifici també empitjori amb el temps. Per pal·liar aquests desperfectes, però, es durà a terme una segona fase de les obres. Aquesta, que es troba en un estadi més inicial del projecte i sense pressupost encara, inclourà la remodelació de la façana, graderies i un sistema d'il·luminació nou.

DUTXES PISCINA MIREIA BELMONTE 2

No podem continuar amb la instal·lació com la tenim, anem fent a trossos i el que estem donant és una mala qualitat als veïns de Badalona. - Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona

Amb tot, l'executiu d'Albiol lamenta no poder assegurar que l'únic motor en funcionament del sistema de climatització de l'aigua resisteixi fins al setembre. En aquest cas, la piscina municipal hauria de tancar les portes i les obres s'iniciarien com està previst.