L'Eurocup pica a la porta

L'Eurocup pica a la porta
Xavi Ballesteros / Ferran Vinaixa
03/10/2023 - 21:28

Badalona - L'Eurocup torna a Badalona i ho fa per quedar-s'hi, almenys, durant uns mesos. El Joventut s'ha estat preparant pel debut europeu de la temporada 2023-2024 d'ençà que va xiular l'àrbitre el final del Joventut-Gran Canaria de diumenge. Però l'afició verd-i-negra fa més que espera aquest moment, concretament des que va veure com precisament el Gran Canaria de Jaka Lakovic, Ferran Bassas i John Shurna els eliminava del somni de jugar la final de la competició i , qui sap, si del d'aixecar de nou un títol europeu 15 anys després, els que fa d'aquella Copa ULEB de Torí del 2008, amb Rudy Fernández, Ricky Rubio i l'encara verd-i-negre Pau Ribas, la triple 'R'.

granca2
A Gran Canaria va acabar l'Eurocup 2022-2023

Ara, però, ens centrem en el present. Temporada nova i nova Eurocup. La Penya és ambiciosa en la seva cursa per aconseguir l'Eurocup, en la qual s'ha fixat fer un pas més respecte al curs passat i això voldria dir, com a mínim, arribar a la final. Comença una nova aventura a la competició europea i el primer rival serà el Besiktas turc. El format de la competició ha canviat absolutament perquè ara té molta més força la lliga regular. Els dos primers classificats després de la lligueta passen directament als quarts de final mentre només passen ronda els sis primers classificats. Els vuitens i els quarts de final seran a un sol partit a la pista del millor classificat mentre les semifinals i la final seran a una sèrie de tres partits.

presisgruoaeurocup
Sorteig Eurocup a Mediapro

Els verd-i-negres parteixen com un dels favorits al títol i, l'arribada de jugadors amb experiència ja a Europa, com DeShaun, Andrews o Onuaku, ha de ser determinant perquè sap gestionar partits d'aquesta magnitud. Carles Duran adverteix del nivell competitiu del Besiktas , equip que els pot donar un ensurt si no estan a l'altura.

carlesduran
Carles Duran

El primer partit d'Eurocup a Badalona es juga un quart de nou del vespre, però, a partir d'ara, tots els partits al Palau Olímpic, ja seran a dos quarts de nou perquè els faran per Esport3 que ha assolit els drets per retransmetre la Penya.