L'excés de conills i senglars afavoreix l'expansió de les paparres

L'excés de conills i senglars afavoreix l'expansió de les paparres
Àlex Sisó
04/06/2024 - 18:00

Badalona - La proliferació de fauna peri-urbana com conills i senglars està provocant, de retruc, que les paparres s'estenguin per les ciutats. Així ho alerten des de l'empresa de control de les plagues Lokímica. Per evitar-ho, consideren que cal fer un control global de la fauna silvestre que habita al voltant dels nuclis urbans.

Les paparres són artròpodes aràcnids que s'alimenten de sang, generalment d'animals. El seu cicle vital té diverses fases. Durant l'etapa immadura s'alimenten fonamentalment de conills i en la fase adulta s'enganxen als porcs senglars. Ho ha explicat al BDN360 l'Andreu Garcia, delegat de Lokimica a Catalunya. Detalla que el fet que els conills que habiten entorn de les ciutats no es cacin, provoca que hi hagi superpoblació i, en conseqüència, un increment del nombre de paparres que s'adhereixen a ells. Tot i trobar-se fonamental a zones periurbanes i forestals, les paparres acaben arribant a les ciutats a través dels porcs senglars, els quals cada vegada és més habituals veure'ls en zones cèntriques de Badalona.

Andreu Garcia, delegat de Lokimica a Catalunya


A l'hora de treure una paparra cal fer-ho d'una manera determinada, per evitar que el cap es quedi clavat a la pell i així evitar complicacions, com ara reaccions al·lèrgiques.

Andreu Garcia, delegat de Lokimica a Catalunya


Per aquelles persones que tinguin gossos a casa, l'Andreu Garcia recomana revisar l'animal i a nosaltres mateixos després d'un passeig per zones de vegetació, on les paparres acostumen a esperar la seva presa.

Entrevista íntegra al BDN360