L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol recorda el bisbe Joan Carrera en la cerimònia de Santa Maria de Badalona

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol recorda el bisbe Joan Carrera en la cerimònia de Santa Maria de Badalona
Jordi Ribàs
03/10/2023 - 21:36

Badalona - En commemoració dels quinze anys de la mort del bisbe Joan Carrera, rector de diverses parròquies de Badalona, l'església de Santa Maria ha organitzat una cerimònia per recordar la seva memòria. A la missa d'aquest dimarts 3 d'octubre, hi han assistit diverses personalitats reconegudes, com l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, íntim amic de Carrera des dels anys cinquanta. Tots dos, posteriorment, van participar en la fundació del partit Convergència Democràtica de Catalunya, l'any 1974. En declaracions al Badalona 360, just abans d'entrar a la missa, l'expresident Jordi Pujol ha volgut recordar així el bisbe Carrera:

Va ser un home de gran activitat, amb molta capacitat per entendre la gent. Un home amb molt sentiment català, amb sentiment democràtic, però sobretot el que hi havia era sensibilitat per entendre la gent i els seus problemes. O sigui, que va ser, evidentment, molt bon cristià

Recordem que el bisbe Carrera va estar sempre compromès amb el sector més tradicional de l'església catalanista, però també va destacar per la seva militància política obrera. A Llefià, per exemple, és recordat per haver impulsat la creació d'una cooperativa d'habitatges. Del seu llegat n'ha parlat també l'actual rector de la parròquia de Santa Maria de Badalona, Jaume Aymar, qui confia que, d'aquí a uns anys, Carrera sigui beatificat i considerat un sant.

Estaríem molt contents, perquè realment ha deixat un testimoni molt gran d'estimar en plenitud, que això és el que vol dir la santedat

Després de dècades de servei en parròquies de Badalona i L'Hospitalet, Carrera va ser nomenat bisbe l'any 1991. Càrrec que va ostentar fins a la seva mort, el 2008, que va ser sobtada, d'un ictus mentre donava classe a seminaristes.