L'HGTP vol involucrar pacients, acompanyants i familiars en la seguretat assistencial

L'HGTP vol involucrar pacients, acompanyants i familiars en la seguretat assistencial
Raquel Moreno
15/09/2023 - 14:46

Canyet, Badalona - Sota el lema «Donem veu als pacients» l'Hospital Germans Trias i Pujol ha celebrat el dia Mundial de la Seguretat dels Pacients amb unes taules informatives adreçades als usuaris al vestíbul de l'edifici principal.

Els pacients han pogut conèixer com fer una correcta higiene de mans, la utilització adequada de recursos sanitaris, evitar les caigudes accidentals o l'ús de dues aplicacions: una sobre el mateix recinte hospitalari i com moure's al seu interior, i una altra que permet posar en contacte pacients i professionals per conèixer més detalls sobre la seva patologia. Aquesta app però encara està en fase de prova pilot. D'altra banda, també s'ha informat sobre la campanya «Fes sempre tres preguntes» amb l'objectiu de resoldre tots els dubtes quan els pacients tenen visita amb un professional de la salut.

seguretat hgtp 1

També Badalona Serveis Assistencials s'adhereix al Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients. I ho fa amb un reconeixement al paper crucial dels pacients, les seves famílies i els cuidadors en la seguretat de l'assistència sanitària. Segons l'Organització Mundial de la Salut donar veu als pacients i implicar-los en el sistema sanitari, beneficia la seva seguretat i satisfacció.