L'Hospital Germans Trias i Pujol atén més d'un centenar d'urgències diàries per infeccions respiratòries

L'Hospital Germans Trias i Pujol atén més d'un centenar d'urgències diàries per infeccions respiratòries
Anna García de Albéniz
09/01/2024 - 13:17

Badalona - L'Hospital Germans Trias i Pujol atén aquests dies unes 400 urgències diàries. D'aquestes, més d'un centenar fan referència a patologies respiratòries. Des del centre han constatat un increment de casos en aquest servei el mes de desembre respecte l'any anterior així com també un augment en les hospitalitzacions. Es preveu que el pic de contagis arribi entre aquesta setmana i la propera.

WhatsApp Image 2024-01-09 at 11.34.42

Segueix creixent la incidència del conjunt de les infeccions respiratòries. A Catalunya la grip és la més freqüent, amb gairebé un 39% de les mostres, seguit del rinovirus, la covid i els virus respiratoris sincicials. Javier Santesmases, director mèdic de l'Hospital Germans Trias, apunta que la tendència ascendent es registra des de fa unes tres setmanes. En diferents serveis hospitalaris com pneumologia o malalties infeccioses, els pacients atesos s'han arribat a duplicar en moments concrets. Pel que fa a les urgències, en dies puntuals han arribat a les 500, però tot i així, Santesmases puntualitza que es troba en una xifra habitual en aquesta època de l'any.

Actualment l'hospitalització convencional presenta tots els llits ocupats. És per això que s'ha reforçat l'atenció domiciliària en aquells pacients amb simptomatologia lleu i també s'ha habilitat un dispositiu de reforç. Es tracta d'una tònica extensible a tot Catalunya. De fet, apunta Santesmases que la situació es pot allargar dues o tres setmanes més. En aquest escenari, recorda que mai és tard per vacunar-se de la grip o la covid. I es que la taxa de vacunació, especialment en col·lectius de risc, és inferior respecte anys anteriors.

WhatsApp Image 2024-01-09 at 10.57.54