L'Hospital Germans Trias i Pujol acollirà ingressos pediàtrics de l'Hospital de Mataró

L'Hospital Germans Trias i Pujol acollirà ingressos pediàtrics de l'Hospital de Mataró
Mònica Martín
13/06/2024 - 19:03

Badalona - L'Hospital Germans Trias i Pujol acollirà a partir d'ara, i de forma temporal, els ingressos pediàtrics que arribin a través d'urgències a l'Hospital de Mataró en el cas que sigui necessari. Aquest és l'escenari en el que treballa l'hospital badaloní, que assegura que el Departament de Salut treballa per resoldre la situació el més aviat possible.

Segons afirma el Comitè d'Empresa de l'Hospital de Mataró, el centre tancarà la setmana vinent els ingressos d'urgència a pediatria i es derivaran a Can Ruti fins a l'octubre. Un període que des del Departament de Salut no confirmen. La manca d'especialistes ha provocat la situació s'hagi agreujat durant les últimes setmanes fins al punt que l'hospital ha obert 7 places de professionals pediàtrics per tal de reforçar el servei. Amb tot, a l'Hospital Germans Trias i Pujol encara no han detectar l'arribada de cap infant derivat de Mataró. Des de l'hospital del Maresme, per la seva banda, asseguren que s'estan reorganitzant per poder garantir l'atenció a la planta de pediatria i mantenir l'atenció urgent, els parts i l'atenció als nounats amb la màxima qualitat assistencial.

El Departament de Salut i el Consorci Sanitari del Maresme recorden que Catalunya viu un context de falta de pediatres generalitzat i apunten que la situació de l'Hospital de Mataró és excepcional per la coincidència de diverses baixes laborals. En aquest sentit, ho desvinculen de les planificacions d'estiu que habitualment es fan a tots els hospitals.