Nou quiròfan a Can Ruti

Nou quiròfan a Can Ruti
Míriam Dayas / Laia Martínez
17/01/2024 - 15:16

Badalona - L'Hospital Germans Trias i Pujol augmenta la seva capacitat quirúrgica amb la posada en marxa del seu segon quiròfan híbrid. Aquest nou equipament, estrenat fa unes setmanes, permet operar, en un mateix espai i de manera simultània, cirurgies convencionals i no invasives mitjançant tècniques endovasculars. D'aquesta manera, el nou espai estalviarà molts trasllats de pacients entre hospitals, amb els beneficis que comportarà en seguretat.

FOTO CONTROL QUIROFAN CAN RUTI
📷 Comunicació de l'HGTiP

El nou quiròfan, situat a la segona planta de l'hospital, està pensat, sobretot, per dur a terme intervencions cardíaques. Tot i això, també permet tractar activitats d'urologia i neurocirurgia. L'equipament forma part del projecte d'ampliació de l'espai quirúrgic de l'hospital, que es troba en obres des de l'estiu passat. El nou bloc comptarà amb dos quiròfans híbrids i sis més d'última generació, que se sumaran als 20 que ja hi ha a Can Ruti.

És un pas més per a posicionar l'Hospital com a referent quirúrgic. - Jordi Garcia, Subdirector mèdic del Procés Quirúrgic de l'HGTiP

Entre altres beneficis, aquests quiròfans híbrids permeten reduir el temps de cirurgia i de complicacions inadvertides i la millora dels resultats del tractament, entre d'altres. Recordem que aquest és el segon quiròfan híbrid d'aquest tipus, després que s'estrenés el primer ara ja fa 5 anys, i que va començar tractant aneurismes d'aorta i malalts amb risc de patir amputacions per falta d'irrigació sanguínia.