L'ICO desenvolupa un circuit de diagnòstic precoç de càncer d'ovari

L'ICO desenvolupa un circuit de diagnòstic precoç de càncer d'ovari
Laura Valverde
08/05/2024 - 13:53

Badalona - L'ICO Badalona desenvolupa un nou circuit per al diagnòstic i tractament precoç del càncer d'ovari avançat al Germans Trias. L'objectiu del protocol és millorar l'efectivitat dels tractaments, ja que el càncer d'ovari és la setena causa de mort per càncer entre les dones a Europa, amb aproximadament 65.000 nous casos diagnosticats cada any.

Durant el 2023 s'han derivat un total de 13 casos fent ús del nou circuit de tractament precoç de càncer d'ovari, on s'ha optimitzat la derivació directa entre ginecòlegs o altres especialistes de l'atenció primària amb oncòlegs especialitzats. Així, s'ha permès escurçar el temps que triga un pacient a arribar a la unitat d'oncologia i reduir el temps d'espera a la biòpsia que determinarà el resultat del diagnòstic i el tractament.

  • Margarita Romeo, oncòloga mèdica de l'ICO Badalona:

Moltes de les pacients que desenvolupen aquest càncer triguen a alarmar-se i anar a l'hospital a causa de la falta de simptomatologia. I és que els tumors en l'ovari o la trompa de fal·lopi no acostumen a donar símptomes fins que les cèl·lules s'escampen a la panxa i es produeixen els primers dolors intestinals.

  • Jose Luís Sánchez, ginecòleg oncòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol:

Des de l'ICO esperen poder aplicar aquest circuit a altres centres hospitalaris que es troben dins de la zona de referència de l'Hospital Germans Trias i Pujol, per poder treballar en xarxa i facilitar el diagnòstic de tota la població.