L'ICS ha demanat a alguns CAP que redueixin les substitucions d'estiu

L'ICS ha demanat a alguns CAP que redueixin les substitucions d'estiu
ACN
04/06/2024 - 21:10

Badalona - L'Institut Català de la Salut (ICS) ha demanat a alguns Centres d'Atenció Primària (CAP) que redueixin les substitucions d'estiu per les vacances dels professionals sanitaris atesa la situació econòmica actual vinculada a la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat. Per aquesta raó, alguns equips directius no podran garantir que hi hagi personal substitut, per bé l'ICS subratlla que sí que es reforçaran, com cada any, les zones més poblades.

Segons la Generalitat, la reducció de les substitucions de vacances d'estiu no afectarà al servei. En roda de premsa, la portaveu del Govern en funcions, Patrícia Plaja, ha explicat que no es podran cobrir totes les places per manca de plantilla i pressupostos, però que garanteixen l'assistència per a tothom que ho necessiti, especialment a les zones de platja i altres zones turístiques.

El departament de Salut ha remarcat que, amb relació al 2019, l'ICS té actualment 4.587 professionals més a l'atenció primària, fins a 24.930. D'aquest increment, 253 són professionals de medicina de família i 1.037 professionals d'infermeria.