L'incident protagonitzat per Ignacio Garriga (Vox) a Badalona, sense sanció

L'incident protagonitzat per Ignacio Garriga (Vox) a Badalona, sense sanció
ACN / David González
02/04/2024 - 11:13

Badalona - La investigació del Parlament sobre l'incident que va protagonitzar el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, a Badalona, durant la campanya electoral del 23-J, ha quedat en paper mullat. Garriga es va encarar amb un grup manifestants que protestaven amb crits antifeixistes durant un míting que va tenir lloc a la Rambla. Tot i que la Comissió de l'Estatut del Diputat del Parlament de Catalunya va assegurar que obriria una investigació, el fet és que acaba la legislatura i no hi ha hagut conseqüències.

Badalona, 16 de juliol de 2023

Segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies, el Parlament no ha pogut sancionar aquest i altres comportaments protagonitzats per dirigents de Vox. La comissió va encarregar un informe als lletrats sobre el límit del dret de paraula dels diputats, que va concloure que el discurs polític es podia limitar si xocava amb els drets humans. No obstant això, fonts parlamentàries han indicat que, si s'arribés a sancionar els diputats de Vox, podrien recórrer contra la decisió presentant un recurs contenciós-administratiu que, probablement, tindrien guanyat emparant-se amb la llibertat d'expressió.

Recordem que L'any 2016, el Parlament va aprovar el codi de conducta dels diputats. L'article recull que els diputats del Parlament 'han de mantenir en tot moment una conducta respectuosa amb els altres diputats i amb els ciutadans, i una actitud escrupolosa i exemplar d'acord amb el principi d'igualtat sense discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen o condició social, ètnia, llengua o qualsevol altra'.