L'inici de les obres de construcció de la canonada per reparar la fuita de Canyet s'intentaran avançar al 2024

L'inici de les obres de construcció de la canonada per reparar la fuita de Canyet s'intentaran avançar al 2024
Judit Larios
16/11/2023 - 21:51

Canyet, Badalona - L'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat treballa per accelerar el calendari de reparació de la fuita de Canyet davant la situació de sequera actual. La previsió és licitar les obres per a construir una canonada paral·lela a l'afectada a principis del 2024 per poder engegar l'execució abans que acabi l'any vinent.

El desdoblament de l'últim tram de la canonada estava fixat per al 2025, ja que, segons al·legava l'empresa, la complexitat de les obres havia allargat la reparació de la fuita, per la qual es perden 180MIL litres diaris d'aigua. El director de l'ATL, David Vila, ha defensat en una entrevista al Badalona 360º que, si Catalunya no estigués passant per un episodi de sequera, la pèrdua d'aquesta aigua no seria preocupant. Argumenta que, dels 4.000 litres per segon que passen per la canonada, se'n perden 2, una quantitat que considera «minsa». Catalunya, però, viu l'episodi de sequera més greu des que es tenen registres i no es preveuen pluges abundants a mitjà termini. Davant d'aquest escenari, l'ATL assegura que està intentant avançar l'inici de les obres perquè comencin abans del 2025.

Un cop presentada la licitació de les obres, des de l'ens d'abastament d'aigua recorden que hauran de complir amb els terminis establerts de presentació d'ofertes. Alhora, assenyalen que el procés podria quedar desert o es podria presentar algun recurs contenciós contra l'adjudicació. Uns factors que fan que no puguin concretar la data en què, finalment, se solucionarà de forma permanent el problema de la fuita de Canyet.