Institut Eugeni d'Ors, Badalona - L'Institut Eugeni d'Ors ha celebrat aquest divendres l'Enrenou d'Aliments, el concurs contra el malbaratament alimentari.
Els equips participants del centre badaloní s'han jugat una masterclass amb el xef Jordi Herrera, membre del jurat, i un lot de productes. És una iniciativa de l'Agència de Residus de Catalunya i la Plataforma Aprofitem els Aliments, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.
El certamen ha viatjat per tota Catalunya i la gira ha acabat a Badalona, on els estudiants del PFI d'Auxiliar de serveis de restauració i cuina de l'Eugeni d'Ors han convertit menjar rebutjat en tres plats fantàstics.
L'alumnat de l'escola Miguel Hernández va fer una espigolada, recollir ingredients que no es podien comercialitzar pel seu aspecte físic, al Conreu Sereny i els va aportar als cuiners i cuineres. Tot plegat, per canviar la manera com es compra el menjar i s'elaboren els plats que tenim a taula.
Tres equips, tres plats. Les elaboracions duien fruites i verdures variades, però la reina ha sigut l'albergínia. Dues lasanyes vegetals: una feta de pasta fresca amb farcit de carabassa i, l'altra, a partir d'albergínia, amb tomàquet, pebre vermell de la Vera i perles de patates i nap. I, per acabar, un parell d'albergínies farcides i gratinades amb xampinyons a l'all.
El jurat s'ha endut molt bones impressions de cada plat, però s'han decantat per la segona lasanya. En qualsevol cas, tots tres duien els ingredients que el xef Jordi Herrera, membre del jurat, considera indispensables.
📹 Notícia de Televisió de Badalona completa: