L'L1, la C31 i l'habitatge públic, reptes de la pròxima reunió entre Ajuntament i Generalitat

L'L1, la C31 i l'habitatge públic, reptes de la pròxima reunió entre Ajuntament i Generalitat
Sara Nicolás
18/12/2023 - 13:51

Badalona - Trobar una alternativa pel perllongament de l'L1, trencar amb la barrera de la C31 i la construcció d'habitatge públic. Aquest són els tres grans temes que s'abordaran a la reunió que l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat mantindran a finals de gener.

Aquesta serà la segona trobada entre les dues administracions després de la que va tenir lloc el passat dimecres. Està previst que s'estudiï una proposta alternativa pel perllongament de la línia L1 de metro amb la Conselleria de Territori. I és que el projecte actual, segons el govern local, faria malbé el Parc de Montigalà.

Intentarem trobar una proposta que sigui satisfactòria i que permeti, si s'han de fer les cotxeres, fer-les, però sense que impliqui carregar-se una part del parc. Estic segur que podem arribar a un acord

Altres dels temes que es tractaran a aquesta reunió seran els diversos projectes que la Generalitat proposa per eliminar la barrera que suposa l'autopista C31 i la construcció d'habitatge social després de 20 anys sense fer-ne. Sortint d'aquesta reunió, el Govern municipal escoltarà noves propostes si el projecte de la Fundació CIM-UPC per instal·lar-se a la CACI no aconsegueix el finançament necessari. L'alcalde de la ciutat, Garcia Albiol, assegura que invertir 10 milions d'euros en la reforma de l'edifici seria una provocació pels veïns, tenint en compte la manca de manteniment als equipaments municipals.

Si em gasto 10 milions d'euros en arreglar un edifici per donar-li a un tercer, els veïns de Badalona que utilitzen els equipaments municipals, que estan fets un desastre, no ho entendran. És un tema de prioritats

Garcia Albiol nega que l'Ajuntament pugui perdre els fons estatals de 3,5 milions d'euros que va rebre, ja que, assegura, corresponien a desenvolupar un projecte educatiu, no per la reforma de l'edifici. Pel que fa a l'agenda més propera, l'alcalde es reunirà aquest dimecres a Madrid amb el Ministeri de Transició Ecològica per posar fil a l'agulla al preocupant estat actual del litoral badaloní.

Tornant a la ciutat, però, Garcia Albiol ha respost a la notícia de la denúncia que els veïns del Carrer Calderón de la Barca, desallotjats divendres del seu edifici, han interposat contra ell per intromissió il·legítima al dret a l'honor. L'alcalde s'ha reafirmat de les seves declaracions i s'ha mostrat tranquil davant d'una possible citació. Sobre aquest cas, Serveis Socials ha accedit a facilitar una habitació a un hostal de Santa Coloma de Gramenet a tres famílies. Es tractaria de dues dones amb menors a càrrec i una veïna amb un alt grau de ceguesa, que disposaran d'aquesta alternativa fins al 9 de gener. Queden sense alternativa 5 homes que han de buscar un lloc on dormir. Segons Sant Roc Som Badalona, qui està oferint suport als afectats, aquestes famílies han pogut guardar les pertinences que s'han pogut emportar en un espai que els ha aconseguit l'entitat badalonina.