Llauradó assegura que cal dedicar recursos específics a atendre els menors d'entre 12 i 14 anys

Llauradó assegura que cal dedicar recursos específics a atendre els menors d'entre 12 i 14 anys
Raquel Moreno Escudero
07/06/2023 - 14:42

Ràdio Ciutat de Badalona - La regidora en funcions de Feminismes, Aïda Llauradó, alerta que cal dedicar recursos als infants d'entre 12 i 14 anys que cometin algun tipus d'agressió sexual per evitar que es tornin a repetir. En aquest sentit, assegura que s'ha de treballar fent incís en la situació que ha portat al menor a cometre, lamenta, aquesta atrocitat. Llauradó considera que la prevenció ha de ser clau per resoldre aquesta problemàtica i no pas la presó. Explica que calen polítiques que defensin els drets dels infants, posant al centre les víctimes i els agressors inimputables per evitar més casos. Ho explicava AHIR DIMECRES durant la tertúlia del Badalona Matí de Ràdio Ciutat.

Si ens centrem en la inimputabilitat ens basem en el sentiment de ràbia. Portant als menors a una presó no solucionarem el problema

Recordem que demà dijous Llauradó, juntament amb membres dels govern municipal, es reunirà amb el govern català en la que hi participaran els departaments de salut, igualtat i feminismes, drets socials i educació, a més dels Mossos d'Esquadra. La trobada servirà per fer un valoració conjunta i establir un circuit per poder actuar davant de nous casos de violacions grupals entre menors a Badalona i evitar que es produeixin més agressions sexuals. D'altra banda, un dels punts que tractarà la Taula Operativa Regional de la Regió Metropolitana Nord és la d'analitzar si cal prendre mesures preventives policials.