Lliurats els Premis Trencant Invisibilitats 2023-2024 al Teatre Zorrilla

Lliurats els Premis Trencant Invisibilitats 2023-2024 al Teatre Zorrilla
Àlex Sisó / Jordi Ribàs
20/03/2024 - 21:40

Badalona - El Teatre Zorrilla ha acollit aquest dimecres l'acte de lliurament dels Premis Trencant invisibilitats corresponents als anys 2023 i 2024. En la categoria a la trajectòria individual, les guanyadores han estat Maika Vaquero, professora de l'escola Josep Carner, i Josefina Caro, doctora psicòloga especialitzada en violència de gènere. Pel que als projectes guanyadors, el premi ha estat per les Primeres Dones Policies de la Guàrdia Urbana de Badalona i l'Escola de Dansa l'Assaig.

Els premis trencant invisibilitats han celebrat la seva 19a i vintena edició en un Teatre Zorrilla ple a vessar. Uns guardons, convocats pel Consell Municipal de Dones de Badalona, que reconeixen les tasques que es desenvolupen a la ciutat en favor de la igualtat de gènere i el feminisme. La mestra Maika Vaquero ha estat la guanyadora de l'any 2023 per haver-se convertit en un referent clau per apropar l'escola a la realitat del poble gitano. També s'ha premiat la doctora Josefina Caro per la seva tasca en la prevenció de la violència de gènere.

Les alumnes de Dansa de l'escola l'assaig han estat premiades pel seu compromís amb un futur lliure de violències i per estar sempre disposades a fer coreografies als actes que s'organitzen durant el 25N i el 8M. Cristina Miralles és professora del centre.

Les Primeres Dones Policies de la Guàrdia Urbana ha estat l'altre projecte guanyador, per haver esdevingut un exemple per les agents que actualment presten servei al cos.

Pel que fa a les finalistes, també s'ha reconegut a la gerent de l'empresa Anudal, Anna Núñez, i la Dolors Marginet, professora voluntària de tait-txi al CRAD. També la llicenciada en Belles Arts, Josefa Salvat, i la Marta Lo-Levyt, infermera oncològica a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

L'Associació ASAUPAM, el Grup de Dones de la Plataforma Sant Roc Som Badalona i el Comitè d'empresa DOMUSVI, han estat altres dels projectes finalistes. Enguany el premi honorífic ha estat per la infermera, empresària i activista social Rosa Bové. El seu fill ha estat l'encarregat de recollir el guardó.

ROSA BOVE