Llum verda al procés de rehabilitació de la Nau de Turbines del Catalunya Media City

Llum verda al procés de rehabilitació de la Nau de Turbines del Catalunya Media City
Àlex Sisó/ Raquel Moreno
24/04/2024 - 21:45

Badalona - El Departament de Cultura ha aprovat una partida plurianual de 5,9 milions d'euros per licitar el projecte i la direcció d'obres per rehabilitar l'edifici de Turbines del futur Hub audiovisual de les Tres Xemeneies. Les obres, que es preveuen que comencin a l'abril del 2026, suposaran l'ampliació de la superfície fins als 35mil metres quadrats.

c343092b-27db-4274-bea0-aeaaba5f777d

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ho ha anunciat aquest dimecres en el marc de l'acte 'Fem balanç', en què ha repassat les polítiques que l'executiu català ha fet al capdavant de Cultura en els darrers tres anys. Segons Garriga, la licitació aprovada per rehabilitar la nau, de 22.600 metres quadrats, permetrà avançar en la definició de l'equipament. Recordem que el Catalunya Media City és el nom que rep el projecte per crear un 'hub' audiovisual, digital i del videojoc a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs, un complex que el Govern augura de referència a escala mundial.

Es preveu que un dels motors de la Nau Turbines sigui la formació, per això, es plantegen plans educatius de caràcter públic, de formació professional, universitària i continuada. Però també ho serà la innovació, potenciant la creativitat, la tecnologia i l'emprenedoria sempre dins del marc dels sectors audiovisual i digital. L'edifici, un cop rehabilitat, serà també un espai d'ideació, d'aprenentatge, de recerca, i d'exhibició que es configurarà com un equipament de referència creatiu en el sector de l'audiovisual del segle XXI. Segons expliquen des del govern català, els nous espais estaran integrats amb l'entorn i preservaran la memòria històrica.

El projecte Catalunya Media City planteja dos entorns d'actuació, la zona de les Tres Xemeneies, amb els edificis de la Nau Turbines, les Tres Xemeneies i els espais adjacents, i el Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa.