Lluna Vicens, víctima d'una xarxa d'explotació sexual als 18 anys: 'Era massa gran la vergonya, hi havia policies al club'

Lluna Vicens, víctima d'una xarxa d'explotació sexual als 18 anys: 'Era massa gran la vergonya, hi havia policies al club'
Laia Martínez / Núria Rodríguez
29/11/2023 - 18:52

Badalona - La badalonina Lluna Vicens, quan tenia 18 anys, va decidir agafar-se un any sabàtic. Va marxar a Saragossa per fer una formació de guia turística i, el que semblava un canvi positiu a la seva vida, es va acabar convertint en un malson. Es va veure obligada a prostituir-se a un club de carretera de Burgos fins que es va escapar al cap d'un mes. Han passat 3 anys des que va publicar 'Mercancía Robada', on relata què és el que li va passar, i que ens ha compartit al Badalona Matí d'aquest dimecres.

Tot va començar fa 36 anys, quan la Lluna Vicens va sol·licitar una feina anunciada a un diari per ser guia turística, que es complementava amb una formació a Saragossa. Acabada aquesta ensenyança, es va despertar a un pis de Burgos pels crits d'una companya seva de la formació, a qui estaven pegant.

Què faig aquí? Què està passant? Per què no tinc les sabates, què passa?

De la nit al dia, la seva vida va patir un canvi de 180 graus.

Durant aquest període, mantenia el contacte amb la seva família, però estava vigilada en tot moment. Les trucades, per tant, eren sota supervisió del proxeneta, que amenaçava de prémer el botó de penjar, si feia qualsevol moviment en fals i confessava en quina situació es trobava. Fins que un dia va trucar a la seva mare, aprofitant que estava sola. Una trucada, però, en què no va dir-li res de l'assumpte.

Jo només necessitava sentir la veu de la meva mare. Quan vaig arribar a casa, ell va arribar i em va clavar una pallissa

I va poder tornar a casa. La seva família mai va saber del cert a què va estar sotmesa la seva filla, però sí que havia passat alguna cosa, perquè els proxenetes els van demanar diners quan la Lluna es va escapar. La Lluna detalla que tampoc va denunciar aquesta xarxa de tràfic de persones i explotació sexual que la va segrestar perquè 'la vergonya era massa gran'.

Jo havia vist policia en el club. Qui em podia creure? Estem parlant de 36 anys enrere

Des que va publicar el llibre 'Mercancía Robada', recull les memòries d'aquell període de la seva vida, que mai s'hauria d'haver produït. I que, desafortunadament, recrimina, continuen patint moltes dones avui dia.