Localitzats tres cossos entre la runa de l'edifici del Carrer Canigó

Localitzats tres cossos entre la runa de l'edifici del Carrer Canigó
Anna García de Albéniz / Sara Nicolás
07/02/2024 - 08:55

Actualització 17 h

Badalona - Els Bombers ja han acabat amb les tasques de desenrunament i s'han descartat més víctimes a l'interior de l'edifici.

Ara els veïns ja poden tornar a casa a recollir les seves pertinences. Ho faran acompanyats de professionals de Mossos i Bombers per garantir la seva seguretat.


Els Bombers han trobat els cossos de tres persones entre la runa de l'edifici esfondrat aquest dimarts al Carrer Canigó, de moment sense identificar. Ara, els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i de moment, no poden confirmar que es tractin dels veïns empadronats que no es podien localitzar. Bombers ha confirmat que la primera troballa ha estat a les dues de la matinada, i les altres han estat a primera hora del matí, un a les set i el darrer a un quart de vuit.

El cos de Bombers ha treballat tota la nit per fer el desenrunament del bloc del carrer Canigó i calculen que aquestes tasques podrien estar enllestides cap al migdia o a primera hora de la tarda. El cos ha destacat que seguirà el desenrunament per descartar que hi pugui haver més persones entre les runes de l'edifici.

L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha qualificat la notícia d'«aterridora» per la ciutat i ha agraït la tasca de tots els cossos de seguretat i serveis d'emergència. Albiol ha avançat que a partir d'avui es decreten a la ciutat tres dies de dol fins divendres. A més aquesta tarda, a partir de dos quarts de sis, a la plaça de la Vila, es faran cinc minuts de silenci en record de les víctimes.

De moment, tant bombers com Xavier Garcia Albiol han reiterat que es desconeixen els motius de l'esfondrament i que ara, correspon als Mossos d'esquadra esclarir els fets. L'alcalde ha confirmat que els veïns de l'immoble afectat es van apropar al Casal de gent gran del Raval, però que tots han passat la nit a casa de familiars i als hotels que ha posat a disposició l'executiu local. A més, també ha explicat que tant l'hospital municipal com el Trias i Pujol van aportar els sopars per a totes les famílies. Albiol ha avançat també que posaran en marxa un servei d'assessorament personalitzat per donar als afectats l'atenció que correspongui.