L'ocupació i el teixit empresarial del Barcelonès Nord assoleixen xifres històriques

L'ocupació i el teixit empresarial del Barcelonès Nord assoleixen xifres històriques
Berta Soler / Àlex Valero
08/08/2023 - 12:55

Badalona - El nombre d'empreses i l'ocupació al Barcelonès Nord assoleixen xifres històriques en aquest segon trimestre de l'any. Així ho destaca un informe elaborat per la Cambra de Comerç, que recorda que són les xifres més elevades registrades des del març del 2008.

Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma tanquen molt positivament el segon trimestre de l'any pel que fa a l'ocupació segons l'Informe trimestral del mercat del treball i teixit empresarial elaborat per la Cambra de Comerç. S'han registrat més de 7.800 empreses, un 1,7% més que l'any anterior, i s'han comptat 91.700 afiliacions a la Seguretat Social. Pel que fa a l'atur del mes de juny s'ha aconseguit registrar el valor més baix des del juliol del 2008, amb gairebé 21.000 persones inscrites a les oficines de Treball de Catalunya.

Si ens fixem en els grans sectors econòmics, cal destacar els dos que més impulsen afiliacions a la Seguretat Social: els serveis i la construcció, que han augmentat en un 8% i en un 3,2% respectivament.

Tot i tancar el segon trimestre de l'any amb valors molt positius, des de la Cambra remarquen que encara hi ha massa gent que tot i viure al Barcelonès Nord treballa fora de la comarca. El president del Consell de la Cambra al Barcelonès Nord, Pere Alemany, destaca que les previsions de creixement de l'economia ens porten a confiar en les tendències a l'alça.

Pere Alemany

Amb tot, assegura que les incerteses com el canvi climàtic, l'energia o l'escalfament global podran alterar aquesta tendència a l'alça del consum.