L'Open Arms rescata 178 persones a la deriva al Mediterrani Central en dos dies

L'Open Arms rescata 178 persones a la deriva al Mediterrani Central en dos dies
Judit Larios
01/10/2023 - 17:20

Mediterrani Central - L'ONG badalonina Open Arms ha rescatat un total de 178 persones a la deriva al Mediterrani Central en tres operacions diferents aquest cap de setmana. El vaixell es troba ara de camí cap a Gènova, el port que se li ha assignat per a desembarcar, on preveuen arribar dimecres a la nit.

El primer rescat es va produir dissabte al matí, quan es va assistir més d'una trentena de persones provinents de Síria i Sudan. Hores després el vaixell d'Open Arms localitzava una petita embarcació en perill amb un nombre similar de persones a bord. Després d'aquests dos rescats, l'organització aplegava gairebé 70 persones al seu vaixell. La tercera operació va tenir lloc diumenge, quan es van rescatar 107 persones més. Segons detalla l'ONG, es trobaven amuntegades en una barca de goma molt sobrecarregada. En aquests moments, l'Open Arms navega rumb cap al port italià de Gènova per a desembarcar, un trajecte que s'allargarà quatre dies. Des de l'organització badalonina denuncien que la majoria de les persones rescatades són famílies amb dones i nens que necessiten rebre atenció mèdica tan aviat com sigui possible. De fet, de camí s'ha hagut d'evacuar una dona a Lampedusa, acompanyada del seu marit, a causa del seu mal estat de salut.

L'Open Arms va tornar a salpar divendres passat després de tres setmanes de bloqueig administratiu imposat pel govern italià. El vaixell es trobava retingut per haver desembarcat 195 migrants a la regió de la Toscana que havien estat salvats sense autorització. L'ONG, a més, haurà de fer front a una multa de 10.000 euros.

Fotografia: Open Arms