L'oposició sol·licita una diagnosi a Badalona d'edificis similars al de l'esfondrament del Carrer Canigó

L'oposició sol·licita una diagnosi a Badalona d'edificis similars al de l'esfondrament del Carrer Canigó
Anna García de Albéniz / Jordi Ribàs
04/03/2024 - 23:28

Badalona - Precisament l'oposició en bloc ha traslladat al govern local la necessitat de fer una diagnosi global de l'estat dels habitatges amb característiques similars als del Carrer del Canigó per evitar situacions similars. D'aquesta manera ho han manifestat durant el ple ordinari del mes de març que ha tingut lloc aquest dilluns.

Els grups, a més, han mostrat la seva preocupació pel que fa al reallotjament dels veïns afectats. I es que, diuen, molts d'ells ara viuen de forma temporal amb amics o familiars una situació que, asseguren, és insostenible a llarg termini. En aquest sentit, han preguntat a l'executiu badaloní si disposen d'una alternativa o solució habitacional perquè aquest escenari no es dilati en el temps.

Més enllà d'aquesta qüestió, la presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha posat sobre la taula el desajust d'informació que, diuen, reben els veïns i per això sol·licita que es convoquin els òrgans de participació ciutadana del barri.

Amb tot, qualifiquen l'episodi del Carrer del Canigó i la seva àrea d'influència com un «problema de ciutat» perquè diuen que es podria fer extensiu en d'altres punts de Badalona més enllà del barri del Raval. Per això han demanat elaborar una radiografia d'àmbit municipal per detectar possibles deficiències estructurals en edificis construïts entre la dècada dels 50 i els 60.

En aquesta mateixa línia s'ha posicionat l'alcalde Xavier Garcia Albiol, qui ha admès que és imprescindible tirar endavant aquesta anàlisi per prevenció i, de retruc, per evitar que es tornin a repetir successos d'aquest tipus.