L'ou com balla gira sense parar

L'ou com balla gira sense parar
Laia Martínez
08/06/2023 - 19:14

Dalt la Vila, Badalona - L'ou com balla gira a la font de la rectoria de l'Església de Santa Maria de Badalona durant la celebració del Corpus Christi fins diumenge. L'aigua circula en un circuit tancat, com cada any, fet que redueix el màxim el consum en temps de sequera. A les 19 h s'ha celebrat el pregó a la plaça Constitució.

Cada any, l'ou es decora amb diferents ornaments. En aquesta edició, per exemple, representa que està en un calze vestit de flors de diversos colors, on sobresurt el rosat. Francesc Nájar, president dels Catifaires de Dalt la Vila de Badalona, ens parla dels orígens de l'ou com balla.

Des de dimecres la ciutadania es pot apropar fins a la rectoria per visitar aquesta dansa floral i gaudir dels seus moviments.

OU COM BALLA

De fet, diverses famílies badalonines no s'han volgut perdre aquest moment que passa un cop l'any. I és que aquesta festivitat convida a grans i petits a gaudir d'aquesta celebració, sobretot diumenge, quan podran dissenyar les catifes. Francesc Nájar:

Un art efímer en què la ciutadania té l'oportunitat de participar i decorar al seu gust els carrers de Dalt la Vila per on passarà la processó de diumenge i que donarà per finalitzat el Corpus Christi d'aquest any. Ben d'hora al matí, a partir de les 7 h, qui vulgui podrà anar fins a la rectoria per agafar el material. Amb encenall de pi blanc de diferents colors, els participants es convertiran en artistes i podran engalanar el recorregut, creant catifes de tota mena que trepitjarà el seguici de les Colles de Cultura Popular.

OU COM BALLA 2