L'R1 tornarà a funcionar amb normalitat aquest dimarts, però encara hi haurà afectacions a Rodalies

L'R1 tornarà a funcionar amb normalitat aquest dimarts, però encara hi haurà afectacions a Rodalies
Judit Larios
13/05/2024 - 21:19

Badalona - La línia R1 de Rodalies tornarà a funcionar amb normalitat fins a l'Hospitalet de Llobregat a partir d'aquest dimarts. Renfe ha detallat el pla de mobilitat per als pròxims dies, ja que es preveu que la xarxa continuï patint afectacions derivades de l'avaria «estructural» a Montcada després del robatori de coure. Es manté el reforç d'autobusos i línies de Ferrocarrils.

L'R1 recuperarà la circulació normal i tots els combois podran entrar i sortir de Barcelona, de manera que es farà el trajecte complet entre l'Hospitalet i Maçanet-Massanes. L'R4 també arribarà de nou a Barcelona, tot i que la freqüència de pas serà encara inferior a l'habitual en el cas del ramal nord. La línia més afectada continuarà sent l'R3, que només tindrà servei entre Puigcerdà i Ripollet. A mesura que els tècnics vagin recuperant la capacitat operativa, es podria anar modificant i incrementant l'oferta.

Mentrestant, el Departament de Territori ha decidit mantenir el reforç de les alternatives de transport públic. Així, es vol compensar també els possibles problemes de mobilitat que es puguin derivar de les pluges previstes per a demà.

Segons ha detallat el Govern, aquest dilluns les línies d'autobús han augmentat els seus usuaris al voltant d'un 10% respecte d'un dia habitual. Pel que fa als Ferrocarrils, s'ha registrat un augment d'usuaris del 5% a la línia Barcelona – Vallès.