L'ús de la realitat virtual abans de donar sang

L'ús de la realitat virtual abans de donar sang
Raquel Moreno
12/06/2024 - 15:45

Badalona - Més d'un centenar de persones, 20 d'elles per primera vegada, han donat sang aquest dimecres en una nova marató de sang impulsada pel Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l'Hospital Municipal de Badalona. Una quarantena d'usuaris han pogut fer-ho després d'utilitzar unes ulleres virtuals per afavorir la seva relaxació abans de rebre la punxada.

marato sang ulleres virtuals 2

A Catalunya calen diàriament un miler de donacions per fer front a les necessitats dels malalts ingressats als hospitals del territori. És en aquests mesos previs a l'estiu quan el nombre de donacions disminueix prop d'un 20% pel canvi d'hàbits dels donants, però les reserves del Banc de Sang continuen sent necessàries sigui quina sigui l'època de l'any. En aquesta marató els usuaris que s'han apropat fins a l'Hospital Municipal de Badalona han pogut relaxar-se minuts abans de fer la seva donació amb imatges del mar, d'un aquari o un cel estrellat en 360 graus a unes ulleres de realitat virtual.

L'Alba Capitán i la Lourdes Mateo han estat dues de les donants que s'han transportat virtualment fins l'aquari i el mar minuts abans de donar sang. L'Alba, per primera vegada, i la Lourdes encoratjant a tothom qui encara no s'hagi fet donant a fer-ho.

marato sang ulleres virtuals 5

A banda de donar sang, 12 menors de 40 anys han pogut registrar-se com a potencials donants de moll d'os i formar part del registre internacional de donants de medul·la òssia en cas de trasplantaments en leucèmies o malalties de la sang. Aquesta campanya s'emmarca dins la celebració, aquest 14 de juny, del Dia Mundial dels Donants de Sang.

marato sang ulleres virtuals 6