Les Tres Xemeneies: una de les seus del Manifesta 15 del 2024

Les Tres Xemeneies: una de les seus del Manifesta 15 del 2024
Redacció
13/12/2023 - 15:26

Badalona - La biennal nòmada europea Manifesta 15 tindrà una de les seus a l'edifici Turbines de les Tres Xemeneies entre el 8 de setembre al 24 de novembre del 2024. Aquesta edició posarà sobre la taula debats públics com els desafiaments de la globalització, la democratització de la vida pública o la fragilitat en termes d'habitatge.

3 XEMENEIES I PALMERA
Les Tres Xemeneies

El futur Catalunya Media City serà el punt de partida d'un dels tres grans temes de Manifesta: 'Imaginant futurs', amb la mostra d'intervencions artístiques a la sala de turbines i a les zones exteriors. Així doncs, estarà obert per primera vegada al públic en general. Ho ha explicat avui la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en la presentació de l'edició de l'any vinent, que se situa a Barcelona i onze ciutats metropolitanes més, com Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Juntament amb 'Imaginant futurs', els dos altres clústers del Manifesta 15 seran 'Cuidar i ser cuidats', que estarà ubicat al Monestir de Sant Cugat, com a símbol històric d'espiritualitat i reflexió, i l'altre serà 'Equilibrant conflictes', situat a la Casa Gomis, al Prat de Llobregat. El punt neuràlgic de l'edició d'aquest 2024 serà l'antiga editorial Gustavo Gili, a Barcelona, on es presentaran projectes d'arxiu centrats en el passat colonial i les seves repercussions, els moviments contraculturals durant l'auge i la caiguda de la dictadura franquista i les històries de renovació educativa catalana.

Durant les dotze setmanes que se celebra la biennal, cada ciutat metropolitana participant acollirà una setmana temàtica festiva. En l'equip artístic de Manifesta 15, a més, hi participen la badalonina Ariadna Amat Garcia, l'adrianenc David Linares Ramos i el colomenc Joan González Cano, entre altres. Tot i que la llista definitiva es publicarà a la primavera de l'any vinent, entre els participants que ja han estat seleccionats es troben Claudia Pagès, La Casa dels Futurs o Nora Ancarola.

Jordi Martí, vicepresident de Manifesta 15 i secretari d'Estat de Cultura, i Sara Martínez, regidora de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet