Mansol Projectes: 25 anys acompanyant persones en situació d'exclusió social

Mansol Projectes: 25 anys acompanyant persones en situació d'exclusió social
Laia Martínez / Àngel Hernández
22/01/2024 - 19:00

Badalona - Dos dels 25 usuaris que acompanya Mansol Projectes s'han pogut incorporar a l'empresa ordinària durant el 2023. Un objectiu que aquest Centre Especial de Treball de la Fundació Acollida i Esperança vol potenciar. Fa 25 anys que aquesta entitat fomenta l'ocupació de persones amb discapacitat, drogodependents o bé que tenen dificultats per accedir al mercat laboral o a un habitatge.

Mansol Projectes fa un balanç positiu de les dues insercions al món laboral que han aconseguit aquest 2023. Ho valoren com a èxit, tenint en compte que són un centre petit, amb 34 persones a la plantilla. Tot i això, són clars i afirmen que si hi ha usuaris que no accedeixen a una empresa ordinària, no passa res. És per aquest motiu que treballen per potenciar altres capacitats.

Si no salta a una empresa ordinària, no és cap fracàs

  • Elena López és la responsable de l'Àrea Social del CET Mansol Projectes.

Un dels usuaris és en Francisco Javier Pérez, que ja dos anys que va accedir a aquest centre. Explica que està molt content d'haver-hi entrat.

Tots els usuaris que volen accedir a Mansol Projectes fan una tutoria personalitzada i reben un acompanyament. Treballen diferents competències personals i socials per a la recerca de feina, formació, orientació i inserció a través de diferents recursos. També disposen del programa Làbora, reservat a persones en risc d'exclusió social, i el Incorpora, de l'Obra Social 'La Caixa'.