Matí sense complicacions per la vaga de Renfe a l'estació de Badalona

Matí sense complicacions per la vaga de Renfe a l'estació de Badalona
Sara Nicolàs/ Susana Soldado
19/07/2023 - 12:08

Badalona - Primeres hores del matí protagonitzades per un ambient tranquil a l'estació de Badalona durant la jornada de vaga a Renfe convocada per avui dimecres. El temps d'espera a les andanes, però, s'ha començat a incrementar un cop ha finalitzat la franja de serveis mínims a dos quarts de deu. La vaga ha estat convocada per CGT com a protesta per la forma en què l'empresa vol implantar la jornada de 35h setmanals. El sindicat considera que es podria ampliar la plantilla en 800 persones si la direcció de l'empresa accedís a comptabilitzar la reducció de la jornada en dies i no en minuts. A més denuncien una externalització d'algunes de les activitats.

VAGA RENFE 2
No s'han vist grans acumulacions a l'estació de Badalona.

Lluny de les importants acumulacions de viatgers que s'han viscut a altres estacions de tren, a Badalona l'afluència majoritària durant les primeres hores ha estat marcada per turistes i gent que marxava de vacances. Segons han explicat els usuaris, tampoc no han patit llargues esperes ni acumulacions a les andanes. Fins i tot molts d'ells asseguraven desconèixer la convocatòria de vaga.

Tot i la sensació majoritària de normalitat, uns pocs usuaris sí que han manifestat haver esperat mitja hora a l'andana o haver patit llargues aturades a diverses estacions de tren. A partir de les 10 del matí, mitja hora després que acabessin els serveis mínims del 66% dels trens, les pantalles informatives han començat a mostrar temps d'espera superiors. En el cas dels usuaris que viatjaven direcció Barcelona han passat d'esperar-se 15 minuts a superar la mitja hora. I pel que fa a les destinacions de Mataró, Maçanet-Massanes, Figueres o Portbou, la freqüència s'ha reduït a un tren cada hora.

VAGA RENFE
A partir de les 10h els temps d'espera s'han incrementat.

Serveis mínims i informació d'horaris

Recordem que la vaga finalitzarà a les 23h d'aquest dimecres i que només hi circularan un de cada tres trens, exceptuant l'hora punta d'entre les 17h i les 20h30 quan s'aplicaran els serveis mínims del 66%.

Els usuaris de Renfe poden consultar horaris dels trens a la web la informació sobre els serveis mínims i els horaris dels trens a la pàgina web, a l'app de Rodalies, o bé poden trucar al telèfon 900 41 00 41.

VAGA RENFE 3
La vaga ha estat convocada pel sindicat CGT.