Platges més accessibles després del reperfilat

Platges més accessibles després del reperfilat
Laura Valverde
12/06/2024 - 13:33

Platja del Coco, Badalona - El reperfilat de la Platja del Coco i del Pont del Petroli que ha començat aquest dimecres permetrà disminuir el desnivell provocat pels temporals i millorar l'accessibilitat al litoral. La Demarcació de Costes a Catalunya, que s'encarrega d'executar l'actuació, també té previst retirar durant els pròxims dies les restes d'antigues construccions que han aparegut al litoral. De fet, per tal de dur a terme les accions, sense posar en perill als banyistes, es tancarà part de les platges. S'espera que les tasques finalitzin abans de la revetlla de Sant Joan.

Es tracta d'una de les zones més afectades pels temporals marítims dels darrers mesos, que van deixar esglaons de gairebé 3 metres arran de mar. Amb aquests treballs, es disminuirà el desnivell per tal que la platja sigui més accessible per als banyistes. A la resta del litoral badaloní, es posarà sorra a aquelles dutxes que van quedar desfalcades i es retiraran les restes d'antigues edificacions que van quedar al descobert a causa de la força de les onades a les platges del Cristall i la Barca Maria.

Durant la temporada de bany, s'instal·laran dutxes de peus, després que Badalona hagi passat de la situació de sequera d'emergència a excepcionalitat. Les dutxes habituals, però, continuaran fora de servei.

D'altra banda, la platja de gossos, prevista per a la segona quinzena de juny, s'endarrereix. S'espera que entri en funcionament entre finals d'aquest mes i començaments de juliol. Enguany, s'ubicarà, com en les temporades anteriors, a la platja dels Patins de Vela i estarà delimitada per tanques de fusta i tindrà una paperera amb dispensador de bosses.