El govern local es qüestiona si és necessari un quart mercat municipal dels encants a Badalona

El govern local es qüestiona si és necessari un quart mercat municipal dels encants a Badalona
Mar Martínez
02/11/2023 - 21:10

Badalona - El govern local posa en dubte la necessitat d'un quart mercat municipal dels encants a la ciutat. El tema, però, el té sobre la taula després que la fira de marxants del Gorg s'hagi deixat de celebrar.

La regidoria de Comerç ha recordat que aquests encants, que s'han celebrat durant un any a la Rambla del Gorg, responien a una prova pilot d'un any que gestionava l'Associació de Marxants de la ciutat. Segons l'Ajuntament, els encants, com a iniciativa privada, no es poden repetir a menys que es faci un concurs públic que tampoc garantirà que l'activitat s'adjudiqui als Marxants de Badalona.

L'altra opció és que l'Ajuntament n'assumeixi la gestió d'aquests encants que s'han celebrat els dimarts, com un mercat municipal més a banda dels tres d'ambulants que ja gestiona. En aquest sentit, però, el consistori diu que n'ha d'estudiar la seva conveniència i, abans, canviar l'ordenança que només preveu tres mercats municipals dels encants a la ciutat.

Hem de valorar si realment volem uns encants més a la ciutat

La regidora de Comerç, Rosa Bertran, ha parlat d'aquest tema a la tertúlia del programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat.

La regidora de Comerç argumentava fa uns dies a Ràdio Ciutat de Badalona que l'Ajuntament ha rebut queixes veïnals contra aquesta activitat comercial a la Rambla del Gorg. Un fet que l'associació de veïns del Canal del Gorg i la de marxants volen rebatre amb la recollida de signatures en favor dels encants. Diuen que ja en porten set-centes.