Més de 200 alumnes d'instituts de Badalona visiten el Campus Can Ruti en el marc de la Setmana de la Ciència

Més de 200 alumnes d'instituts de Badalona visiten el Campus Can Ruti en el marc de la Setmana de la Ciència
Anna García de Albéniz
14/11/2023 - 14:24

Can Ruti, Badalona - Acostar el campus de recerca de Can Ruti als més joves i trencar estereotips sobre la investigació científica. En aquests dos aspectes s'han centrat les jornades de portes obertes que han tingut aquest dimarts als centres de recerca ubicats a la muntanya badalonina. Es tracta de la primera activitat programada en el marc de la Setmana de la Ciència de Badalona.

WhatsApp Image 2023-11-14 at 12.19.25 (1)

Més de 200 alumnes de nou centres de secundària de la ciutat han participat aquest matí a la visita del campus can Ruti. Unes jornades que segons apunta Júlia García Prado, directora científica de l'Institut de Recerca del Germans Trias, permet als estudiants conèixer la realitat en aquest àmbit científic i trencar mites com, per exemple, que la investigació només té lloc als laboratoris.

WhatsApp Image 2023-11-14 at 12.19.27

Els estudiants han pogut assistir a vàries ponències de joves investigadors del campus que han tractat sobre el càncer de fetge infantil, la distròfia miotònica tipus 1 i el càncer de tiroide. Seguidament els 200 alumnes han pogut visitar diverses instal·lacions dels centres de recerca biomèdica com l'Institut Català d'Oncologia, el Banc de Sang i Teixits, l'Institut Germans Trias i Pujol de recerca o l'institut Guttmann. Segons García Prado, és cabal que els mateixos badalonins siguin conscients del campus de referència estatal en recerca que hi ha a la ciutat. Recordem que els centres apleguen més de 5.000 treballadors i que, un miler d'aquests, es dediquen a la investigació.