Més de 200 pares i mares de Badalona es mobilitzen per aconseguir que no es comprin mòbils als adolescents fins als 16 anys

Més de 200 pares i mares de Badalona es mobilitzen per aconseguir que no es comprin mòbils als adolescents fins als 16 anys
Àlex Sisó
08/11/2023 - 20:39

Badalona - Milers de pares d'arreu de Catalunya, entre ells més de 200 de Badalona, s'han organitzat per promoure que no es comprin telèfons mòbils als adolescents fins als 16 anys. En l'actualitat el més habitual és comprar-los un telèfon intel·ligent als 12 anys, coincidint amb l'inici de l'Institut.

La Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAMPAS) valora positivament la iniciativa i actualment se centra a recollir informació i contactar amb les famílies de la ciutat, que s'han organitzat a través de Telegram. El president de FAMPAS Badalona, Eduard Fernández, considera que el mòbil és una eina molt potent, però que cal que els alumnes l'aprenguin a fer servir correctament per evitar problemes com el dèficit d'atenció, l'addicció o el ciberassetjament. Apunta que la pressió social, fa que molts pares comprin un mòbil als seus fills a edats primerenques.

Eduard Fernández al BDN360

Des de l'Escola Planas i Casals asseguren que cada centre educatiu pot establir marcs reguladors sobre el mòbil amb el consens de les famílies. El director del centre, Sergi Sabater, és partidari d'educar per fer un ús racional de l'smartphone i no pas de prohibir-lo. Explica que molts pares compren un mòbil al seu fill perquè els dona tranquil·litat a l'hora d'estar en contacte amb ells. Considera, però, que el problema no és el dispositiu.

Sergi Sabater al BDN360

La mobilització de pares ha aconseguit marcar l'agenda. La consellera d'Educació, Anna Simó, ha anunciat que el Consell Escolar engegarà, abans d'acabar l'any, un procés participatiu per consensuar un document amb recomanacions sobre la regulació dels usos del mòbil als centres.

Anna Simó al Parlament

Durant la sessió de control al Govern, celebrada aquest dimecres, la consellera també ha explicat que tenen previst organitzar una sessió de treball sobre la regulació de l'ús dels mòbils amb les principals associacions de famílies, representants de l'àmbit de la pediatria i amb el col·lectiu de pares que recentment s'ha organitzat.

Entrevista íntegra al BDN360