Més de 4.000 persones visiten l'antiga Baetulo durant la Nit dels Museus

Més de 4.000 persones visiten l'antiga Baetulo durant la Nit dels Museus
Judit Larios
19/05/2024 - 20:27

Badalona - Més de 4.000 persones van passar pel Museu de Badalona aquest dissabte, aprofitant la celebració de la Nit dels Museus. Una xifra que creix amb el pas dels anys i que, de fet, ha situat el de Badalona entre els deu equipaments culturals més visitats dels gairebé 90 de Barcelona i l'àrea metropolitana que es van sumar a aquesta iniciativa.

Els espais de l'antiga Baetulo van obrir portes de forma gratuïta entre les set de la tarda i l'una de la matinada. L'afluència de públic va ser constant, però, en general, sense grans aglomeracions. El subsol del museu va ser el més visitat, fins al punt que en alguns moments s'hi va arribar a fer cua. Va ser, sobretot, abans de l'inici del correfoc, a les deu de la nit. A banda, els visitants també van poder entrar al Jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins, la Casa de l'Heura i a l'exposició temporal Fang i Foc. Des del Museu de Badalona fan un balanç molt positiu del nombre de persones que es van apropar als diferents espais al llarg de la nit. El principal atractiu, reconeixen, és el fet de poder accedir-hi de forma gratuïta.

Entre els visitants, es trobaven molts veïns de Badalona que ja havien estat al Museu amb anterioritat, però que tenien ganes de tornar-hi. I, en molts casos, ho feien acompanyats de persones de fora de la ciutat que el trepitjaven per primera vegada.

Enguany, la Nit dels Museus ha coincidit amb el Dia Internacional dels Museus, el qual no passava des del 2019.