Més de mig milió de persones a l'àrea metropolitana viuen en espais molt vulnerables a la calor

Més de mig milió de persones a l'àrea metropolitana viuen en espais molt vulnerables a la calor
Jordi Ribàs
28/07/2023 - 12:22

Badalona - Més de mig milió de persones viuen en espais molt vulnerables a la calor a l'àrea metropolitana, especialment a les zones més densament poblades com Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma. Així ho afirma un estudi impulsat per l'AMB.

Els barris més densos, amb població més envellida i amb rendes més baixes i poc verd són els més afectats per la calor. Les zones més vulnerables es troben principalment als nou municipis metropolitans amb més densitat de població, com Santa Coloma, Sant Adrià, l'Hospitalet, Badalona, Cornellà o alguns districtes de Barcelona, com Nou Barris. A l'eix Besòs, els barris més vulnerables són els de Llefià, Sant Crist de Can Cabanyes, Sant Roc i la Salut, a Badalona, i també a Fondo, de Santa Coloma i la Mina, a Sant Adrià.

L'estudi, impulsat per l'AMB, té en compte les temperatures extremes, la presència de parcs verds, l'antiguitat dels habitatges i qüestions socials com el risc d'exclusió social.

L'AMB també destaca la creació de nous refugis climàtics en els darrers dos anys. En aquest sentit, recordem que el Departament de Drets Socials obrirà durant l'agost equipaments per combatre les altes temperatures. A Badalona, per exemple, es farà als centres cívics de Juan Valera i Nova Lloreda.

A més, en el cas de patir un episodi de temperatures molt altes, les residències redistribuiran els seus usuaris més vulnerables cap a àrees climatitzades.