Més de mil firmes per demanar la construcció d'un auditori a Dalt la Vila

Més de mil firmes per demanar la construcció d'un auditori a Dalt la Vila
Jordi Ribàs / Mar Martínez
21/08/2023 - 13:59

Dalt la Vila, Badalona - Badalona no compta amb cap auditori, malgrat ser una ciutat de músics de fama internacional, des de Maria Arnal, passant per Miguel Poveda i fins a Juan Magán. Per això, la Teresa Mateu, veïna de Dalt la Vila, ho té clar: l'enderroc de l'antiga fàbrica del costat de l'Escola de Música Moderna és una oportunitat única per construir-hi un auditori municipal.

La seva campanya de Change.org ja ha recollit més de mil firmes per demanar la construcció d'un auditori al barri. La ubicació seria entre el carrer del Temple i el carrer de la Costa, precisament on aquest estiu s'ha enderrocat una antiga fàbrica. A més, segons aquesta ubicació és ideal per diversos motius. Ofereix “una inclinació natural idònia per situar-hi una platea”; accessibilitat des de tres carrers; contacte directe amb l'Escola de Música Moderna; i “un entorn històric i cultural”, des del punt de vista arquitectònic, però també pels actes festius que s'hi celebren com ara les Festes Majors i les Festes de Maig.

Per tots aquests motius, la petició demana a l'Ajuntament de Badalona evitar la construcció de blocs de pisos i insta a estudiar la viabilitat de fer-hi un auditori. Una demanda que remet a l'esperit de lluita de Dalt la Vila de fa 50 anys quan, recordem, la pressió veïnal va aturar la construcció d'un edifici de sis plantes al mateix carrer del Temple. Una fita que va permetre ampliar el conjunt arqueològic romà del Museu de Badalona.