Més d'un centenar de persones donen sang en una nova campanya del Banc de Sang i Teixits a l'Institut Eugeni d'Ors

Més d'un centenar de persones donen sang en una nova campanya del Banc de Sang i Teixits a l'Institut Eugeni d'Ors
Raquel Moreno Escudero
18/03/2024 - 14:33

Badalona - Més d'un centenar de persones donen sang aquest dilluns en una nova crida per augmentar les reserves del Banc de Sang i Teixits a pocs dies de l'inici de les vacances de Setmana Santa. Ho fan a l'Institut Eugeni d'Ors, on més d'un miler d'estudiants assessorats per l'equip docent han participat de l'organització. A Catalunya cada dia calen 1.000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts i aconseguir tenir reserves per a 8 dies.

donació sang eugeni d'ors 2

Tota la comunitat educativa de l'Institut Eugeni d'Ors s'ha implicat en aquesta iniciativa que ha encoratjat els joves a treballar en equip i aportar el seu coneixements des de diferents àrees educatives. Des de la biomedicina, la restauració o el cant l'alumnat s'ha involucrat en aquesta jornada. Ha estat, expliquen, un repte enriquidor i esperen que siguin moltes les persones que segueixin donant sang en campanyes futures.

donació sang eugeni d'ors

Des del Banc de Sang i Teixits destaquen que dels possibles donants d'entre 18 i 70 anys arreu de Catalunya només un 4% dóna sang anualment. Per això, diuen, cal seguir sensibilitzant la població per fer créixer el nombre de donacions. Per les donants habituals iniciatives com aquesta en un entorn diferent als recintes sanitaris, visibilitza i consciencia els joves per convertir-se, si encara no ho són, en futurs donants.

Demà dimarts 19 de març s'instal·larà una unitat mòbil a la Plaça dels Països Catalans de 4 de la tarda a 8 del vespre. També diumenge 31 de març a l'avinguda Marquès de Mont-Roig de 9 del matí a 2 del migdia. Recordem que pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi amb les condicions bàsiques: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.

Amb dades del passat 2023 les dones continuen superant de manera significativa els homes per sisè any consecutiu i són també majoria entre els qui s'estrenen. L'any passat es van poder atendre les necessitats dels malalts d'arreu de Catalunya i transfondre a més de 70.000 persones. A més, aquest 2023 s'ha assolit el repte de les 1.000 donacions diàries als centres hospitalaris i a les més de 4.200 donacions d'arreu del territori.

donació sang eugeni d'ors 3