Més d'una trentena de colles geganteres participa a la 23a Trobada d'Escoles de Catalunya

Més d'una trentena de colles geganteres participa a la 23a Trobada d'Escoles de Catalunya
Judit Larios
16/04/2023 - 18:35

Badalona - La 23a Trobada de Gegants d'Escoles de Catalunya, que enguany s'ha celebrat a Badalona, ha aplegat 32 colles geganteres i més de 1.100 persones. Les escoles han tret a ballar els seus gegants en una cercavila que ha començat i acabat al Parc de Can Solei i Ca l'Arnús i ha recorregut els carrers del centre.

Davant el repte d'acollir la cita anual de les colles geganteres, nou escoles de la ciutat, tant públiques com concertades, es van agrupar en una plataforma. Una de les que va dur la iniciativa va ser els Maristes, que juntament amb altres colles, com la de Can Barriga, Ventós Mir i Lola Anglada, van començar a organitzar la trobada a l'octubre. Després de l'esmorzar de germanor, les colles han baixat fins al carrer de Mar, al ritme dels tabals, per fer ballar els gegants. Carles Recasens, cap de la colla dels Maristes de Badalona, celebra l'èxit de participació i subratlla la importància de la jornada per difondre aquesta tradició des de les escoles.

És una forma de reivindicar que els gegants de les escoles també som cultura i que som el futur de moltes d'aquestes colles que, sense nosaltres, desapareixerien.

L'any vinent, la trobada de gegants se celebrarà a Canet de Mar després que la colla d'aquesta ciutat s'oferís voluntària per ser l'amfitriona de nou.

gegants2