Més efectius, més prevenció i feminitzar el cos policial: els objectius dels Mossos de cara al setembre

Més efectius, més prevenció i feminitzar el cos policial: els objectius dels Mossos de cara al setembre
Berta Soler / Albert Guerra
30/08/2023 - 20:13

Comissaria de Terrassa - Interior continuarà reforçant la presència policial als municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Així ho ha confirmat el conseller Joan Ignasi Elena avui a Terrassa, en la presentació de la 30a promoció dels nous agents que s'han incorporat al cos de Mossos d'Esquadra. A la vegada, des del cos policial asseguren que continuaran amb les tasques de sensibilització i seguretat per prevenir nous casos d'abusos sexuals.

Una de les accions preventives que duen a terme els Mossos són les xerrades de conscienciació a les escoles, dirigides tant a l'alumnat, com a pares i professorat. Des del cos asseguren que ja han visitat totes les escoles de la ciutat i tenen la voluntat de continuar fent-ho de cara al nou curs escolar.

El comissari cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Sergi Pla, explica que l'arrel del problema comença en l'educació.

L'arrel del problema comença en l'educació.

WhatsApp Image 2023-08-30 at 18.01

A més, Interior incorpora enguany prop de 800 nous agents, 15 dels quals estan destinats a Badalona i 7 a Sant Adrià de Besòs. Un altre dels objectius que vol aconseguir el departament d'Interior és feminitzar el cos policial. Dels 22 nous agents destinats a Badalona i Sant Adrià, 6 seran dones, el que correspon a gairebé un 30% del total.