Mesures urgents per reduir els insectes voladors del Canal del Gorg

Mesures urgents per reduir els insectes voladors del Canal del Gorg
Albert Guerra / Laia Martínez
30/06/2023 - 18:42

Canal del Gorg, Badalona - Davant l'augment d'insectes voladors al canal del Gorg, l'Ajuntament i Marina Badalona han acordat iniciar mesures urgents per reduir la presència d'aquests quironòmids, que han passat a ser els protagonistes de la zona. Uns insectes que s'observen en balcons, sostres de restaurants i, al vespre, en els punts més il·luminats.

WhatsApp Image 2023-06-30 at 17.23.02

Són uns insectes que no piquen i tampoc suposen un risc per a la salut pública, però provoquen molèsties al veïnat perquè són molt visibles. Es concentren en una mena de núvols, que es detecten sobretot als vespres, perquè és quan se senten atrets pels punts de llum de la ciutat. Incomoden als clients dels bars de la zona, així com al veïnat que viu en els edificis més propers al canal. De fet, hem pogut parlar amb un dels veïns, Javier Piña, que ens ha explicat com s'acumulen als balcons des de fa un parell de setmanes i, si obren la porta, fins i tot, entren dins l'habitatge.

Ahir va començar una neteja en profunditat de l'estany, reixes i embornals dels molls del canal. La segona actuació ha estat una presa de mostres i l'aplicació d'un tractament aplicat a l'aigua del canal, apte per al medi ambient, i que actua de barrera del creixement de les larves d'aquests insectes. Dimecres, 5 de juliol, es farà un tractament biològic que actua sobre el substrat del fons del canal, on creixen les larves. Una mesura que reduirà de forma dràstica la seva proliferació. Un cop acabat, es farà un control de forma setmanal, quinzenal i mensual.

WhatsApp Image 2023-06-30 at 17.23.05