MÉTEO | A l'espera dels canvis que portaran pluja i fred

MÉTEO | A l'espera dels canvis que portaran pluja i fred
Ingrid Vicent
04/01/2024 - 10:12

Badalona - Aquest dijous serà un dia de transició cap al canvi de temps que arribarà durant la matinada vinent i que es traduirà en un divendres amb algunes pluges i un descens de la temperatura.

De moment, dijous ha començat amb un ambient menys suau que ahir, la temperatura matinal ha baixat. La mínima s'ha situat entre els 10 i 12 °C. En general, avui el termòmetre quedarà més curt, així i tot, amb temperatures una mica per sobre de les habituals per un mes de gener. Els valors de màxima es mouran entorn els 16 °C.

A diferència d'ahir, avui bufarà vent marítim, això mantindrà l'ascens del termòmetre a ratlla i alhora facilitarà l'aparició d'intervals de núvols baixos a la costa.

Serà un dijous de variabilitat. Hi haurà estones de sol, però també nuvolades que entorn el migdia podran deixar el cel mig cobert. A la tarda la nuvolositat serà més reduïda.

El cel quedarà tapat al llarg de la nit i matinada amb la proximitat d'un front que creuarà la costa a primera hora de divendres comportant algunes precipitacions al seu pas. Darrere el front s'obriran algunes clarianes, hi haurà una petita treva durant les hores centrals del dia. Al llarg de la tarda el temps tornarà a embolicar-se amb l'arribada d'una massa d'aire fred i un rebuf de vent marítim cap a la costa central. Una situació que afavorirà la formació de ruixats entorn el litoral i prelitoral central i comarques del NE de Catalunya.

El dia de Reis tornaran les clarianes. Durant el cap de setmana predominarà l'ambient assolellat, però amb unes temperatures a la baixa que faran notar que estem a l'hivern.