MÉTEO | A l'espera d'un canvi de temps que arribarà a última hora del dia

MÉTEO | A l'espera d'un canvi de temps que arribarà a última hora del dia
Ingrid Vicent
29/06/2023 - 09:22

Badalona - Aquest dijous ha de portar un canvi de temps que, aquí a la costa central, arribarà tard. No serà fins al vespre i sobretot al llarg de la propera nit i matinada quan la inestabilitat es farà notar en forma de ruixats i una reducció de la calor.

Abans, un matí d'ambient principalment assolellat, tot i que acompanyat d'alguns intervals de núvols i un cel que es manté tèrbol amb mala visibilitat cap a l'horitzó. La nuvolositat augmentarà durant la segona part del dia.

Aquesta tarda la cua d'un front ha d'arribar a Catalunya, ho farà arrossegant aire fred en altura que facilitarà un augment de la inestabilitat amb el creixement de ruixats i tempestes. Durant la tarda les precipitacions s'aniran estenent pel sector dels Pirineus, Prepirineus, Catalunya central, interior de Girona i Prelitoral. Els núvols i les precipitacions viatjaran d'oest a est i de cara al vespre i entrada la nit, una línia de ruixats i tempestes escombrarà el territori arribant també cap a la franja de costa.

Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja, que inclou la comarca del Barcelonès, entre les 6 de la tarda i la mitjanit, amb possibilitat de xàfecs acompanyats de tempesta que podrien acumular més de 20 litres en 30 minuts.

La inestabilitat persistirà durant la matinada de divendres. Demà el temps no farà net, quedarà un estat del cel molt insegur, amb variabilitat. La possibilitat que s'escapi algun ruixat serà present de bon matí i novament de cara a la tarda.

Aquest dijous la calor encara es deixarà notar. La temperatura mínima ha tornat a marcar xifres entre els 23-24 °C. La xafogor es manté present i la calor activa. Els valors de temperatura màxima es preveuen entorn els 27-28 °C. La calor afluixarà a última hora del dia i divendres l'ambient tèrmic serà menys càlid amb una calor moderada que s'allargarà al cap de setmana.