MÉTEO | Ambient assolellat a l'espera de boires costaneres

MÉTEO | Ambient assolellat a l'espera de boires costaneres
Ingrid Vicent
04/04/2024 - 09:21

Badalona - Dijous de temps tranquil amb ambient assolellat i pinzellades de núvols prims. Continuem dins l'àrea d'influència d'un anticicló que se situa al Mediterrani i manté allunyades les pertorbacions. S'hi suma una massa d'aire càlid que comença a enfilar-se des del sud i que ve acompanyada per una nova intrusió de pols sahariana en suspensió que es farà notar de cara a finals de setmana.

Es dibuixa una situació d'estabilitat que a la costa pot implicar alguns matisos perquè l'entrada d'aquesta massa d'aire càlid movent-se per damunt d'un mar, encara fred en aquesta època de l'any, pot afavorir la formació de boires marítimes. Una possibilitat que augmentarà demà divendres, però que avui, avançada la tarda el cel ja podria començar a enterbolir-se amb algunes boirines.

La tendència de la temperatura, tan avui com els dies vinents, serà anar cap amunt, però cal tenir present que la influència del vent marítim farà frenar l'ascens tèrmic a la costa i, per tant, la calor no serà tan evident com a poblacions d'interior. De moment aquest dijous la temperatura mínima ha marcat xifres entre els 12 i 13 °C. Al centre del dia, la previsió és que la temperatura torni a enfilar-se cap a la xifra dels 20 °C.

La calorada prevista per aquest final de setmana afectarà les comarques de l'interior de Catalunya on es podrà arribar a xifres pròximes els 30 °C, sobretot a ponent. No serà així a la franja litoral on el vent fresc i humit precedent del mar, sumat a alguns bancs de boira costanera, mantindran el termòmetre més aturat.