MÉTEO | Ambient assolellat i suau amb el permís de les boires

MÉTEO | Ambient assolellat i suau amb el permís de les boires
Ingrid Vicent
25/01/2024 - 09:26

Badalona - Aquesta setmana les condicions meteorològiques ofereixen poques novetats. Un dia més la situació està encapçalada per l'anticicló i per una potent massa d'aire càlid que facilita l'estabilitat i l'augment de la temperatura.

Aquest dijous es preveu que arribi el pic de calor de la setmana. Ara bé, a la costa l'augment del termòmetre serà bastant discret comparat amb comarques d'interior.

La temperatura a primera hora, no ha variat gaire respecte a la d'ahir, les mínimes han marcat xifres al voltant dels 10 °C. Hi haurà canvis al centre del dia amb una lleugera pujada de la temperatura màxima que s'enfilarà cap als 18-19 °C. La pujada del termòmetre serà més evident cap als barris d'interior, arran de mar, hi ha la possibilitat que es formin bancs de boira que frenin l'augment tèrmic i facin notar un ambient més fresc i humit.

Avui, tant la temperatura com l'estat del cel estarà molt condicionat a la possibilitat que apareguin boires marítimes. Un fenomen típic de la primavera quan una massa d'aire càlid entra en contacte amb un mar encara fred. La mateixa situació de calma i estabilitat d'aquest dijous pot provocar un canvi sobtat del temps amb l'entrada de bancs de boira des del mar, això implicaria cel emblanquinat i temperatura frenada a la franja costanera.

Per tant, amb el permís de les boires, avui serà una altra jornada assolellada. A partir de mitja tarda o vespre, amb la circulació d'algunes bandes de núvols prims que arribaran des de l'oest.

Demà divendres, tot continuarà igual i es mantindrà aquest temps típicament primaveral. De cara al cap de setmana apareixeran intervals de núvols i la temperatura es desinflarà.