MÉTEO | Ambient suau amb clarianes i circulació de núvols

MÉTEO | Ambient suau amb clarianes i circulació de núvols
Ingrid Vicent
16/11/2023 - 09:16

Badalona - Poc fred per començar el dia. Dijous amb temperatures estables de bon matí. Els valors de mínima s'han mogut entre els 15 i 16 °C. La jornada ha començat amb algunes nuvolades, tot i que avui no seran tan compactes ni abundants com ahir dimecres.

S'acosta un front atlàntic per l'interior de la Península, un front de núvols poc actiu, que arribarà a Catalunya desfet i malauradament sense precipitacions. L'únic que implicarà és una circulació de núvols alts i mitjans que, al llarg del dia, aniran deixant un cel intermitentment emblanquinat. A diferència d'ahir, avui no serà un dia de cel completament tapat sinó que també hi haurà clarianes i moments on el sol tindrà presència.

Davant el front de núvols el vent bufarà de component oest, entre ponent i garbí, un vent sec que bufarà reforçat entrat el migdia i facilitarà que el termòmetre s'enfili uns graus respecte ahir amb un ambient més temperat al centre del dia. Temperatura màxima entorn els 21-22 °C.

En canvi, demà divendres el vent produirà l'efecte contrari. Darrere el front hi haurà un rebuf de vent marítim cap a la costa central amb una entrada de vent de xaloc que aportarà frescor i humitat de mar cap a terra. Això tornarà a fer baixar el termòmetre, les temperatures no s'enfilaran més dels 20 °C i fins i tot poden quedar lleugerament per sota. Aquest vent humit implicarà un nou augment de la nuvolositat amb la formació d'intervals de núvols baixos i fins i tot la possibilitat que s'escapi algun breu ruixat irregular. En tot cas res que hagi de ser persistent.

A dia d'avui, el cap de setmana arribarà amb un temps tranquil i una nova pujada de la temperatura.