MÉTEO | Aquest cap de setmana arribarà l'estiuet de Sant Martí

MÉTEO | Aquest cap de setmana arribarà l'estiuet de Sant Martí
Ingrid Vicent
10/11/2023 - 09:49

Badalona - Menys fred a primera hora del matí, el termòmetre ha tornat a sumar uns graus i aquest divendres la diferencia de temperatura respecte a inici de setmana és de 5 graus amunt. Avui, les mínimes s'han situat en xifres de 13 i 14 °C. Tant ahir com avui la presència de nuvolades durant la nit ha permès matinades amb temperatures més altes. Aquest migdia, també l'ambient tèrmic serà una mica menys fred, les màximes podran tocar la xifra dels 19-20 °C.


La fredor acabarà de marxar durant el cap de setmana amb una temperatura que anirà remuntant lentament. Ho farà coincidint amb el tradicional estiuet de Sant Martí, un període d'ambient temperat que acostuma a arribar al voltant d'11 de novembre.

El pas de la cua d'un front durant la matinada i primera hora de divendres ha fet començar el dia amb un cel mig tapat per la circulació de núvols alts i mitjans. Nuvolades sense cap conseqüència quant a precipitacions i que ràpidament s'han retirat cap a mar. Les clarianes han guanyat espai i s'imposa l'ambient assolellat. En conjunt un divendres de temps tranquil i amb un cel obert que s'allargarà a la tarda.

Durant aquest matí el vent bufarà de mestral i ponent, puntualment ho pot fer de forma moderada a les zones més elevades del municipi i cap als barris propers al sector del Besòs. Entrat al migdia el vent afluixarà i girarà a sud-est. Un vent amb aportació marítima, més humit i fresc que mantindrà la temperatura a ratlla, amb una continuïtat de l'ambient de tardor.

Demà arribarà la cua d'un nou front que tornarà a fer augmentar la nuvolositat amb un cel més tapat al matí de dissabte. A la tarda no farà net, però els núvols seran menys atapeïts. Diumenge serà el dia més assolellat del cap de setmana, tot i que el cel no farà net, i el sol lluirà mig enterbolit per la circulació de núvols prims. El més remarcable de diumenge serà l'ascens de la temperatura amb xifres que s'enfilaran per sobre dels 20 graus. Un estiuet que s'allargarà a inicis de la setmana vinent amb un ambient càlid que s'accentuarà entre dilluns i dimarts.