MÉTEO | Aquest dimarts arriba el pic de calor

MÉTEO | Aquest dimarts arriba el pic de calor
Ingrid Vicent
11/07/2023 - 09:57

Badalona - La calor agafa més força. La bombolla d'aire càlid que tenim a sobre s'intensifica aquest dimarts i les temperatures tocaran sostre arribant al pic de l'episodi de calor que afecta tot Catalunya.

Venim d'una nit que, fins al moment, ha estat la més càlida del que portem d'estiu. En molts barris de la ciutat amb temperatures mínimes que no han baixat dels 25 °C. El termòmetre s'ha enfilat ràpidament des de bon matí i a les 9:00 h ja arribava a xifres entre els 27 i 28 °C.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís de calor intensa a tot Catalunya, concretament entre el migdia i mitja tarda. A la comarca del Barcelonès amb un grau de perill moderat amb una temperatura que podrà superar els 30 °C de forma generalitzada, sobretot cap a zones arrecerades de la marinada. Arran de costa, el vent marítim frenarà lleugerament l'ascens tèrmic i farà que la temperatura no es dispari de forma desorbitada. Tot i això, la calor i la xafogor serà alta amb humitat elevada i, per tant, amb una sensació de calor marcada.

Les altes temperatures s'allargaran a la nit vinent on la calor nocturna s'accentuarà. Les temperatures tòrrides, per sobre dels 25 °C arribaran a tota la ciutat. Per segona nit consecutiva estarà actiu l'avís de perill per calor nocturna intensa a tot el litoral i prelitoral català.

Pel que fa a l'estat del cel, el sol lluirà durant la primera meitat del dia amb un cel terrós per la presència de la pols en suspensió que acompanya la massa d'aire càlid que tenim a sobre. Al llarg de la tarda el cel s'anirà emblanquinant fruit de nuvolades que arribaran des de l'interior.

A partir de dimecres la calor començarà a afluixar i les temperatures perdran uns graus. Marxarà la calor canicular, però es quedarà la calor d'estiu pròpia de l'època amb nits càlides i xafogoses. Temps tranquil, el sol lluirà acompanyat per alguns núvols prims passatgers.