MÉTEO | Aquest dimarts cal estar previnguts i posar el paraigua a la bossa

MÉTEO | Aquest dimarts cal estar previnguts i posar el paraigua a la bossa
Ingrid Vicent
13/06/2023 - 09:37

Badalona - Aquest dimarts és una jornada d'estar pendents del temps. La situació és d'inestabilitat. El pas d'una bossa d'aire fred en altura es combinarà amb l'aire càlid que ha arribat els darrers dies i, tot plegat, facilitarà un escenari amb molta energia per fer créixer nuvolades, ruixats i tempestes arreu de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu l'avís de perill per intensitat de pluja que afecta tot Catalunya. Aquest matí actiu a les Terres de l'Ebre, franja prelitoral i comarques de Girona, tant a l'interior com a la costa. A partir de migdia l'avís es fa extensiu a tot l'interior de Catalunya i de cara a mitja tarda també s'hi sumen les comarques de la costa central. L'avís alerta de la possibilitat que descarreguin pluges amb intensitat de 20 mm en 30 minuts. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i es possible que hi hagi algun fenomen de temps violent. Davant la previsió de pluges intenses Protecció Civil a activat l'alerta del pla Inuncat.

A la costa central, durant el matí de dimarts, es mantindrà un temps molt variable i insegur amb un cel ennuvolat i clarianes transitòries. Puntualment amb possibilitat que s'escapi alguna gota de pluja. Ara bé, no serà fins a la tarda quan augmentarà el risc de precipitació. A primera hora de la tarda algun ruixat procedent del sector prelitoral podria esquitxar la costa, però serà de cara al vespre i nit quan els xàfecs de l'interior podran arribar a la façana de costa amb més facilitat.

Dimecres la inestabilitat es reduirà, però no acabarà de marxar i durant la tarda els ruixats podran tornar a afectar alguns punts de la costa central.

Entre dimarts i dimecres la calor afluixarà i la temperatura es mourà dins d'uns valors normals per l'època.

A partir de dijous s'instal·larà un temps més estable que afavorirà l'ambient assolellat i una repuntada de la temperatura.