MÉTEO | Aquest dimecres la inestabilitat dóna una petita treva

MÉTEO | Aquest dimecres la inestabilitat dóna una petita treva
Ingrid Vicent
17/05/2023 - 09:22

Badalona - Aquest dimecres ha començat amb més fresca. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 12-13 °C. Un descens de la temperatura matinal fruit d'una nit i matinada amb un cel net de nuvolositat que ha facilitat la pèrdua de calor.

Per endavant un dimecres de temps tranquil. Probablement serà el dia més plàcid de la setmana, amb menys inestabilitat i amb un estat del cel que no mostrarà tants canvis com els darrers dies.

De moment la jornada s'ha aixecat amb ambient assolellat. Al matí no hi haurà gaires canvis i el sol tindrà tot el protagonisme. A la tarda, des del sud, podrien arribar alguns núvols prims.

Aquest migdia el creixement de nuvolades a sectors de l'interior de Catalunya no ho farà amb tanta força com els darrers dies i, per tant, els núvols de tarda no arribaran a la costa tan amenaçadors com ho han estat fent fins ara. Això afavorirà que durant la segona meitat del dia, a Badalona, s'observin alguns intervals de núvols aparèixer per darrere de la Serralada de Marina. Nuvolades que no implicaran cap gran canvi de temps.

En conjunt aquest dimecres lluirà el sol i la sensació serà d'ambient càlid al centre del dia, però el termòmetre no variarà gaire respecte ahir. Les màximes es mouran entre els 19-21ºC

De cara a dijous i divendres augmentarà la inestabilitat i l'estat del cel tornarà a mostrar més variabilitat amb matins assolellats i tardes amb nuvolades.

Pel que fa al cap de setmana, la previsió encara és incerta. Ara com ara, els models meteorològics apunten cap a un augment de la nuvolositat i del risc de precipitació, amb pluges més generals que afectarien les comarques de Girona i nord de Barcelona. Un pronòstic que, de moment, s'ha d'agafar amb pinces.